Alleen online

Draadloze Koolmonoxide Melder JKD-602

Nieuw product

Koolmonoxide is een kleur- en reukloos giftig gas, dat lichter is dan lucht. In het bloed hecht het zich aan het zuurstoftransport-eiwit hemoglobine in rode bloedcellen, waarbij het zuurstofgas (O2) verdringt.

Meer details

57 Items

17,98 € incl. btw

  • 1 STUK
  • 2 STUKS
  • 3 STUKS

Meer informatie

Koolmonoxide is een kleur- en reukloos giftig gas, dat lichter is dan lucht. In het bloed hecht het zich aan het zuurstoftransport-eiwit hemoglobine in rode bloedcellen, waarbij het zuurstofgas (O2) verdringt. Het vermogen van koolstofmonoxide om zich vast te hechten op dit eiwit is circa 240 keer zo groot als dat van zuurstof. Dat betekent dat zelfs bij een geringe concentratie van koolstofmonoxide in de lucht relatief veel koolstofmonoxide in het bloed terecht kan komen en er vergiftigingsverschijnselen kunnen optreden.

Jaarlijks vallen er in Nederland en België doden door koolstofmonoxidevergiftiging. Bij verbrandingstoestellen zal bij te weinig aanvoer van verse lucht een onvolledige verbranding optreden waardoor koolmonoxide vrijkomt. Vaak is de oorzaak een verstopt ventilatiekanaal, bijvoorbeeld door een vogel- of wespennest. Overdag is er meestal voldoende ventilatie, maar wanneer 's nachts alle deuren gesloten zijn en alle bewoners slapen, bestaat het gevaar dat ze in hun slaap vergiftigd worden en overlijden.

De symptomen van koolstofmonoxidevergiftiging zijn hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid. Bij langere blootstelling wordt dit gevolgd door bewusteloosheid en ten slotte de dood als gevolg van zuurstofgebrek in de hersenen. De symptomen worden vaak niet herkend en daarom is het vaak te laat om nog in te grijpen. Door koolstofmonoxide vergiftigde personen en dieren vallen ongemerkt in slaap en overlijden als de blootstelling voortduurt. Slachtoffers van koolstofmonoxidevergiftiging hebben een opvallend rode blos op het gezicht.


PRODUCT INTRODUCTIE


Deze koolmonoxidedetector heeft een digitale backlight display-optie. Het verlichte digitale display maakt het mogelijk om eenvoudig het koolmonoxide niveau (001-999 ppm (parts per million)) te bekijken. Wanneer de concentratie van de gelekte koolmonoxide het niveau zal bereiken zal het LED van de detector rood gaan knipperen en het 85 decibel luide alarm gaan loeien. Dit product kan worden gebruikt in villa's, fabrieken, winkelcentra, magazijnen, kantoorgebouwen enz. Uiteraard op overdekte plaatsen.

FEATURES:

1. MCU processing and SMT Manufacture Technology

2. High accurate electrochemical sensor

3. 3-5 years’ sensor lifetime

4. 85 decibel alarm sound

5. LCD display

6. Simple installation

7. Low battery warning

8. Manual Test / Auto-Reset

9. CE, Rohs and EN50291 approved


TECHNICAL PARAMETER:

Power Supply: 3*1.5V AA batteries (Not included)
Sensitivity/Alarm Time:

50 ppm, Within 60~90 minutes;

100 ppm, Within 10~40 minutes;

300 ppm, Within 3 minutes

Static Current: <80uA  (200uA when the LCD displayer light)
Alarm Current:

<80mA

Audibility: 85dB ( at 1m distance ), Frequency 3±0.5KHZ
Operation ambient: 0-45°C
Environment Humidity: 20~95%R.H
Alarm Output: 85db/1m, 3Khz frequency, red LED light flash fast
Static Output : Green LED light flash every 30 seconds
Low Battery Warning:

Sound “di” every 30 second, displaying “lb”

Dimension: 100mm*38mm
Weight :

120 g

Reviews